Image

Cukrář


Vždycky ses motala v kuchyni a to hlavně, když se peklo. Nejradši máš, když se o Vánocích peče cukroví a kuchyní se line vůně vanilkových rohlíčků. Chceš dělat práci, do které dáš kus sebe a nápadů máš na rozdávání. Jestli ses v předchozích řádcích poznala, bude tenhle obor to pravé ořechové.

Pokud by tě bavilo dělat radost malým i velkým, přihlas se na tenhle obor a my tě naučíme, jak dělat dorty, zákusky i dezerty nad kterými se sbíhají sliny!

Přihláška ke studiu (PDF)

Informace o přijímacím řízení

Učební plán

KÓD OBORU
29-54-H/01

ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Cukrář

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední odborné s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška - výuční list

DÉLKA STUDIA
3

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná

POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
30

Proč studovat právě tento obor?


Moderní vybavení

K dispozici máme moderní stroje a zařízení, se kterým se naučíš pracovat – budeš vědět jak a kdy je použít, když budeš chtít vytvořit něco unikátního.

Veď vlastní podnik

Je tvým snem si založit si cukrárnu nebo kavárnu? Tenhle obor ti to umožní.

Budeš umět co málokdo

Naučíš se i vytvářet a zdobit dorty, péct chráněné regionální koláčky a spoustu dalších zákusků.

Krásná sladká práce

Každý tvůj výrobek bude malé umělecké dílo, které bude rozdávat radost a potěšení.

Kvalitně a pečlivě

U nás stavíme cukrařinu na tradičních metodách a postupech – nenahrazujeme suroviny abychom ušetřili. Poctivé cukrářství tak, jak si ho pamatuješ z dětství.

Buď vyhlášená v celém okolí

Když zákazníkům, kamarádům a rodině chutnají tvé výrobky, je to jeden z nejlepších pocitů pod sluncem.

Popusť uzdu fantazii

S tímhle oborem můžeš naplno využít svou kreativitu – tady se jí meze nekladou.

 

Nakoukni k nám

 

Kde se uplatníš


Založ si třeba vlastní cukrárnu a peč ty nejvyhlášenější větrníky široko daleko. Nebo se nech zaměstnat a vypracuj se na mistrovou.

Uplatníš se v cukrárnách nebo kavárnách, pro které můžeš péct dorty a dělat zákusky. Práci najdeš také v restauracích a hotelích, které v dnešní době chtějí mít svého šikovného cukráře.

Nebo si založ živnost a můžeš připravovat třeba sladké bary na svatby a oslavy – cupcake, cheesecake nebo čokoládové pěny a panna cotta – svatebčané a oslavenci tě budou zbožňovat!

 

Co budu umět?


  • Budeš umět vyrobit všechny druhy cukrářských výrobků, od zákusků, přes moučníky až po dorty
  • Ovládneš technologické postupy výroby včetně balení a expedice
  • Poznáš hygienické postupy a normy
  • Zvládneš posoudit kvalitu surovin a výrobků
  • Naučíš se i další věci, protože se můžeš během studia účastnit kurzů a soutěží

Jaké si udělám certifikace?


  • Zdobení perníčků 2D ART
  • Modelování květů, postaviček a ozdob
  • Výroba pralinek

Co říkají naši studenti?


Image

Vendula Zajíčková
Absolvent oboru Cukrář

Po vystudování SŠ gastronomie a farmářství Jeseník jsem působila v Praze jako šéfcukrářka. Cukrařina se stala mým životním štěstím, osudem i radostí. Rozhodla jsem se založit si vlastní firmu. Již několik let pracuji jako živnostník ve vlastní cukrárně v Černé Vodě.

 
 

Je to obor pro tebe?

Tak se podívej, jak se na něj můžeš dostat


Jak probíhají přijímačky