Image

Řezník – uzenář


Bez masa si svůj život neumíš představit? Chceš studovat řemeslo s tisíciletou tradicí, za které se rozhodně stydět nemusíš? Pak se staň řezníkem! Tenhle obor není pro každého, ale pokud máš k masu vztah, lepší obor si vybrat nemůžeš.

Naučíš se vyrábět různé výrobky z masa, jako jsou tlačenky, jitrnice, párky a klobásy a garantujeme ti, že se staneš nejoblíbenějším sousedem ve městě či na vesnici.

Zdravotní způsobilost se řídí nařízením vlády 211/2010 Sb. v platném znění

Kompetence absolventa (PDF)

Informace o přijímacím řízení

Učební plán (PDF)

Image

KÓD OBORU
29-56-H/01

ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Řezník - uzenář

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední odborné s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška - výuční list

DÉLKA STUDIA
3

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná

POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
15

Proč studovat právě tento obor?


O práci se nemusíš bát

Tenhle obor není pro každého – musíš mít k masu prostě vztah. Ale o uplatnění v Česku a v zahraničí nemusíš mít strach.

Řezníci budou vždycky

Řezník je poctivé řemeslo, které je tu už stovky let – a další stovky bude.

Moderně i postaru

Budeš používat nejen tradiční metody, ale i nejmodernější stroje.

Nejen teorie, uvidíš to na vlastní oči

Nebudeš celou dobu jen ve škole, ale podíváš se i na exkurze a praxi k partnerům v regionu.

Veď vlastní řeznictví

Co třeba začít podnikat? O česká a poctivá řeznictví je obrovský zájem.

Naučíš se, co jiní neumí

Tlačenka, klobásky, párky a salám není jediné, co se dá z masa udělat. Naučíme tě desítky dalších produktů.

Ideální obor pro milovníky masa

Aby ses stal řezníkem, musíš mít rád maso a uzenářské výrobky. A pokud je máš rád hodně, jen těžko najdeš lepší obor.

 

Nakoukni k nám

 

Kde se uplatníš


Založ si třeba vlastní stylové řeznictví. Vůně uzeného se ponese celou ulicí a lidé k tobě budou jezdit až z dálky.

Uplatnění najdeš skoro kdekoliv, kde se pracuje s masem. Ať už při bourání, zpracování masa a výrobě masných výrobků nebo třeba při jeho prodeji v řeznictví. Zvládneš zpracovat jateční zvířata, drůbež, zvěřinu i ryby, zabalit je a připravit k prodeji. Uplatníš se snadno na vesnici i ve velkých městech.

A pokud tě láká podnikání, jako řezník budeš mít dveře otevřené.

 

Co budu umět?


  • Budeš umět zpracovávat jatečná zvířata, drůbež a ryby na maso a masné výrobky
  • Ovládneš technologické postupy, od porážky a zpracování, bourání, úpravu až po výrobu a skladování výrobků
  • Zvládneš pracovat se stroji potřebnými pro povolání řezníka
  • Budeš znát hygienické předpisy
 
 

Je to obor pro tebe?

Tak se podívej, jak se na něj můžeš dostat


Jak probíhají přijímačky