Kuchař – číšník

SONY DSC

Obor je zakončen závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu.

Tříletý učební obor pro chlapce i dívky.

Číselný kód učebního oboru65-51-H/01

V průběhu studia se žák naučí:

  • přípravě všech teplých pokrmů,
  • upravovat zeleninu, maso, přílohy,
  • přípravě moučníků,
  • získat dovednosti v oblasti studené kuchyně (příprava těstovinových salátů, aspiků, míchaných salátů, rolád aj.),
  • komplexní zajištění cateringových služeb (od výroby po servis jednotlivých pokrmů a nápojů),
  • vyrábět, připravovat a prezentovat regionální potraviny,
  • obsluze v pohostinství, na různých soukromých oslavách.

 

Výhody a bonusy:

  • zájemcům z řad žáků škola nabízí také speciální odborné kurzy např. barmanský, studené kuchyně, someliérský, baristický
  • složit profesní kvalifikační zkoušku v jiném oboru vzdělávání nabízeném školou,
  • možnost stáží např. v Rakousku
  • práce na smluvních pracovištích v celém regionu
  • praxe ve školní kuchyni, jídelně, ve školní výrobě studené kuchyně, Wiener caffeehaus restaurantu v Priessnitzových léčebných lázních a.s s.,
  • spolupráce s Hypermarketem Globus.