Cukrář – cukrářka

cukrářkyObor je zakončen závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu.

Tříletý učební obor pro chlapce i dívky.

Číselný kód učebního oboru: 29-54-H/01

V průběhu studia se žák naučí zhotovit:

  • drobné cukrářské výrobky,
  • moderní restaurační moučníky a dorty,
  • ozdoby z karamelu, modelovací hmoty, želatiny a čokolády,
  • výrobky z porcelánového cukru,
  • zmrzlinu,
  • čokoládové bonbóny.

 

Výhody a bonusy:

  • díky odborné úrovni pedagogů může škola držet krok s nejmodernějšími trendy a tím dává možnost nejschopnějším žákům prosadit se na renomovaných pracovištích i na odborných soutěžích cukrářů juniorů,
  • škola je od roku 2005 pořadatelem mezinárodní juniorské soutěže odborných ,dovedností cukrářů „Priessnitzův dortík“,
  • praktická příprava probíhá ve vlastní cukrárenské výrobně,
  • výrobky jsou dodávány do školní prodejny, školní kuchyně,
  • další část odborného výcviku se uskutečňuje na smluvních pracovištích a cukrárenských výrobnách v regionu,
  • možnost stáží v Rakousku,
  • praxe ve školní cukrárně a kavárně školy,
  • výroba cateringových pokrmů,
  • výroba regionálních potravin,
  • odměna za produktivní práci,
  • možnost získat osvědčení o zkoušce z tzv. dílčí kvalifikace v  cukrářském oboru; jedná se o celostátně platné osvědčení,
  • spolupráce s Hypermarketem Globus,
  • možnost účastnit se prestižních mezinárodních soutěží.