Organizace stravování

Na naší škole plní školní kuchyň dvě základní funkce: připravuje se zde strava pro žáky a zaměstnance školy a zároveň je to jedno z pracovišť, kde probíhá odborný výcvik kuchařů a číšníků. Jelikož se zde stravují také žáci ubytovaní v domově mládeže, připravují se v kuchyni snídaně, obědy a samozřejmě i večeře. Mimořádná pozornost je věnována tradičnímu způsobu přípravy jídel s minimem náhražek a polotovarů a s maximálním možným využitím moderních  varných technologií, jako jsou konvektomaty a programovatelná multifunkční pánev FRIMA. Při tvorbě jídelníčku se dbá na co nejoptimálnější sladění zdravotních, vzdělávacích a ekonomických kritérií.  Jídlo připravují a servírují žáci pod dohledem učitelů odborného výcviku. Elektronická evidence  dovoluje aktuálně sledovat počet objednaných a vydaných jídel, a to díky tomu, že každý strávník si při nástupu do školy zakoupí vlastní čip, který mu umožňuje na jednom terminálu vytisknout stravenku a na druhém provádět případné odhlašování stravy. Stravu je možné odhlásit nejpozději do 12 hodin předcházejícího pracovního dne prostřednictvím terminálu nebo vyjímečně i telefonicky u paní Jany Halouzkové na číslech 584 401 352 nebo 584 487 731. Žáci vykonávající odborný výcvik ve školní kuchyni a jídelně odebírají stravu povinně. Jídelna se v ničem neliší od běžné restaurace a je vybavena i barem, kde si mohou strávníci zakoupit nealkoholické nápoje nebo si vybrat z několika druhů teplých nápojů. Mimořádná pozornost je věnována pitnému režimu. Každý strávník má k dispozici čaj nebo v letním období studený nápoj v neomezeném množství.