Jídelníček

O uspokojení jedné ze základních lidských potřeb se na naší škole stará tým řízený vedoucím stravovacího úseku a také učitelem OV Danielem Spáčilem. Tým dále tvoří učitelé odborného výcviku v kuchyni: Karla Pavlíčková a Jana Oškerová, učitelé odborného výcviku v úseku obsluhy: Lenka Polišenská, Pavla Baránková, provozní zaměstnanci Jana Halouzková a v neposlední řadě také početná skupina žáků 1. – 3. ročníku oboru kuchař-číšník.

Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle něho se musí každý spotřebitel dozvědět, zda se v nabízené potravině nebo pokrmu vyskytují alergeny, jejichž seznam je v nařízení uveden. Alergen je látka, která vyvolává alergickou reakci. V podstatě to může být jakákoliv látka, která je schopná vyvolat imunitní odpověď. Ve stravovacím provozu se nás týkají alergeny potravinové. V jídelním lístku proto zařazujeme výpis alergenů ke každému konkrétnímu jídlu, které nabízíme. Nezařazujeme zde stopová množství alergenů a jídelní lístek nelze upravovat na základě potřeb žáků s tímto omezením. Děkuji za pochopení a přejeme dobrou chuť!

V Jeseníku dne 19. 11. 2014

Daniel Spáčil
vedoucí stravovacího střediska, UOV

Seznam alergenů

Pokud Vás zajímá aktuální jídelní lístek, sledujte tento odkaz Aktuální jídelníček

 

Ceny stravování platné od 1.2.2012