Mezinárodní soutěž cukrářů – Moravský pohár 2019

Ve dnech 9. – 10. dubna 2019 se uskutečnil 17. ročník soutěže cukrářských dovedností s názvem Moravský pohár.  Všichni soutěžící museli splnit tři úkoly. Prvním bylo zhotovení slavnostního dortu. V našem podání se jednalo o mangovo-kokosový dort s tmavým a světlým piškotem, politý rumovým rozvarem, pomazaný Švýcarským krémem.  Druhá část soutěže byla zaměřena na zhotovení dezertu. Celkem jsme připravily tři druhy a to: levandulové bochánky z odpalovaného těsta s křupavou krustou a levandulovým překvapením uvnitř. Dále to byly rybízové dortíčky s hořkou čokoládou a želatinovou vložkou. Posledním druhem se staly citronové dezertíky s tekutým srdcem, podávané na oplatce.  Všechny moučníky byly dozdobeny ručně dělanými ozdobami z karamelu a modelovací hmoty. Třetím úkolem se stalo zhotovení Monumentu. Jednalo se o doplněk k celému výtvoru v podobě věnce s levandulemi z porcelánového cukru.

,,Soutěž se nám velice líbila, především proto, že jsme soutěžily v týmu a mohly se vzájemně podporovat. Také jsme byly moc spokojené s organizací a milým personálem, který nám ochotně se vším pomáhal. Na závěr chceme říct, že jsme s výsledkem třetího místa z devíti družstev moc spokojené.“                                                      

(Gabriela Kubánková a Klára Hunčarová)

Print this pageShare on Facebook