11.ročník Přehlídky odborných dovedností oboru Řezník-uzenář

Ve dnech 11. 4. – 12. 4. 2017 jsme se zúčastnili soutěže ve Valašském Meziříčí. Konkurence byla opravdu nemalá. Do tohoto klání se zapojily odborné školy z Jeseníku, Valašského Meziříčí, Brna, Ústí nad Labem, Opavy, Nového Bydžova, Poličky a Prahy. Obsah soutěže byl složen ze čtyř úkolů, které byly následně hodnoceny – bourací část, vařená část (příprava tlačenky, jaternic, játrový výrobek), regionální výrobek a senzorické poznávání koření. Konečný součet výsledků všech částí vedl k závěrečnému vyhodnocení hlavní soutěže o Nejlepšího řezníka-uzenáře roku 2017. Z naší školy se zúčastnili žáci Patrik Sojka a Anička Zrníková, pod vedením UOV Vlastimila Pavlíčka.

Patrik obsadil v bourací části celkové 3. místo. V úkolech týkající se vařené výroby získali Patrik s Aničkou 2. místo. Na škále úspěšnosti byl regionální výrobek čtvrtý. V hlavní soutěži Nejlepší řezník-uzenář roku 2017 vyhrálo naše družstvo ze SŠ gastronomie a farmářství Jeseník.

Žáci obdrželi mnoho hodnotných cen věnovaných od firem Váhala, Robert Procházka, Machač, Zlínský kraj, Kučera, Ministerstvo zemědělství, Krásno, Trumf, Retigo a Český svaz zpracovatelů masa.

Print this pageShare on Facebook