Image

Pekař


Vůně máslového croissantu nebo čokoládové rolky – že se ti sbíhají sliny? A co teprve čerstvý chleba s máslem a solí… I ty se můžeš naučit péct tyhle dobroty a dělat lidi a jejich chuťové pohárky šťastnými.

Bavilo by tě trávit čas spíš v kuchyni než v lavici? Pak je tenhle obor přesně po tebe!

Přihláška ke studiu (PDF)

Informace o přijímacím řízení

Učební plán

KÓD OBORU
29-53-H/01

ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Pekař

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední odborné s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška - výuční list

DÉLKA STUDIA
3

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná

POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
15

Proč studovat právě tento obor?


Budeš se učit v moderním prostředí

Máme moderní zázemí, se kterým je radost pracovat. Naučíš se proto nejen tradiční postupy našich babiček, ale i ty nejmodernější.

Vyhrávej soutěže

Zúčastníš se soutěží, čeká tě i příprava různých akcí – nudit se rozhodně nebudeš.

Vymysli vlastní pečivo

Pekařství není jen rohlík a chleba – už ve škole budeš zkoušet vytvořit desítky různého pečiva. A třeba vymyslíš vlastní druh, který přidáme do nabídky.

Co upečeš se sní

Tvé školní výrobky neskončí v koši – máme vlastní prodejnu, takže se dostanou přímo k lidem.

Voňavé prostředí

Budeš pracovat na tom nejvoňavějším místě na světě. Pekařství v tomhle nemá konkurenci.

Rozdávej radost

Čerstvé pečivo je jedna z nejlepších věcí na světě – svou prací budeš doslova rozdávat potěšení.

 

Nakoukni k nám

 

Kde se uplatníš


Založ si třeba vlastní pekárnu a peč ten nejkřupavější chleba široko daleko, nebo ze nech zaměstnat v některé potravinářské firmě.

Můžeš dělat pekaře v některém z hotelů nebo restaurací – v dnešní době už je standard, že mají své vlastní. Nebo pracuj v malé pekárně, která vyrábí pečivo z těch nejpoctivějších surovin. Nebo se spíš vidíš jako vedoucí úseku pečiva v některém ze supermarketů?

Je jen na tobě, kterou cestou se vydáš!

 

Co budu umět?


  • Budeš umět péct všechny možné pekařské výrobky, od chleba, přes koblihy až po bezlepkové pečivo
  • Ovládneš technologické postupy a činnosti při ruční i strojové výrobě chleba a pečiva
  • Budeš umět obsluhovat stroje v pekárenském provozu
  • Zvládneš hygienické postupy a předpisy
 
 

Je to obor pro tebe?

Tak se podívej, jak se na něj můžeš dostat


Jak probíhají přijímačky