Pekař
Vůně máslového croissantu nebo čokoládové rolky – že se ti sbíhají sliny? A co teprve čerstvý chleba s máslem a solí… I ty se můžeš naučit péct tyhle dobroty a dělat lidi a jejich chuťové pohárky šťastnými.
Bavilo by tě trávit čas spíš v kuchyni než v lavici? Pak je tenhle obor přesně po tebe!
Zdravotní způsobilost se řídí nařízením vlády 211/2010 Sb. v platném znění
KÓD OBORU
29-53-H/01
ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Pekař
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední odborné s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška - výuční list
DÉLKA STUDIA
3
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná
POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
15
Proč studovat právě tento obor?
Budeš se učit v moderním prostředí
Máme moderní zázemí, se kterým je radost pracovat. Naučíš se proto nejen tradiční postupy našich babiček, ale i ty nejmodernější.
Vyhrávej soutěže
Zúčastníš se soutěží, čeká tě i příprava různých akcí – nudit se rozhodně nebudeš.
Vymysli vlastní pečivo
Pekařství není jen rohlík a chleba – už ve škole budeš zkoušet vytvořit desítky různého pečiva. A třeba vymyslíš vlastní druh, který přidáme do nabídky.
Co upečeš se sní
Tvé školní výrobky neskončí v koši – máme vlastní prodejnu, takže se dostanou přímo k lidem.
Voňavé prostředí
Budeš pracovat na tom nejvoňavějším místě na světě. Pekařství v tomhle nemá konkurenci.
Rozdávej radost
Čerstvé pečivo je jedna z nejlepších věcí na světě – svou prací budeš doslova rozdávat potěšení.
Kde se uplatníš
Založ si třeba vlastní pekárnu a peč ten nejkřupavější chleba široko daleko, nebo ze nech zaměstnat v některé potravinářské firmě.
Můžeš dělat pekaře v některém z hotelů nebo restaurací – v dnešní době už je standard, že mají své vlastní. Nebo pracuj v malé pekárně, která vyrábí pečivo z těch nejpoctivějších surovin. Nebo se spíš vidíš jako vedoucí úseku pečiva v některém ze supermarketů?
Je jen na tobě, kterou cestou se vydáš!