Image

Kuchař – číšník


Možná už trochu vařit umíš, ale chceš své umění dostat na vyšší úroveň? S tímhle oborem budeš rozdávat radost všem okolo – jídlo mají rádi všichni. Ovládneš kuchařství, číšnictví a třeba i barmanství. Snadno se zaměstnáš, ale budeš moct i začít podnikat a třeba si otevřeš vlastní restauraci, bar nebo kavárnu.

S tímhle oborem se tvé představivosti meze nekladou – stačí mít vztah k jídlu, pití a budeš pracovat v oboru, který tě bude bavit.

Přihláška ke studiu (PDF)

Informace o přijímacím řízení

Učební plán

KÓD OBORU
29-53-H/01

ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař - číšník

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední odborné s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška - výuční list

DÉLKA STUDIA
3

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná

POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
30

Proč studovat právě tento obor?


Hladce najdeš práci

O absolventy tohoto oboru je obrovský zájem – je to náročná, ale poctivá a dobře ohodnocená práce.

Vybereš si, co tě baví

Naučíš se vařit i obsluhovat a můžeš pak dělat to, co tě bude bavit nejvíc.

Staň se třeba šéfkuchařem

S tímhle oborem tě čeká kariérní růst – co se třeba stát šéfkuchařem nebo provozním?

Vyraž do zahraničí

Pokud tě láká zahraničí, gastronomie ti otevře cestu. A máme možnosti, jak ti pomoc.

Vyhrávej soutěže

Čekají tě i různé soutěže, třeba barmanské nebo baristické. Bude to zábava i výzva.

Naučíš se víc, než jinde

Budeš pod jednou střechou s cukráři, pekaři a řezníky – zjistíš tak z gastronomie mnohem víc než na jiných školách.

Vyzkoušíš si velké akce

Zapojíš se do přípravy různých akcí, jako jsou Vánoční trhy nebo koncert, na který připravujeme 1000 jídel.

Učit tě budou skuteční mistři

Bude tě učit mistrová, která dostala ocenění Magdaleny Rettigové – zkrátka skutečná odbornice.

 

Nakoukni k nám

 

Kde se uplatníš


Můžeš se třeba stát známým barmanem, který míchá ty nejúžasnější drinky, nebo si založ vlastní malou hospůdku.

Uplatníš se především jako kuchař nebo číšník, a to jak v Česku, tak třeba i v zahraničí – už na škole můžeš vyjet do zahraničí, kde získáš potřebnou praxi. Uplatníš se v malých restauracích i velkých jídelnách, jako výčepní v hospodě, barman v baru nebo třeba jako číšník v luxusní restauraci.

A protože budeš mít vzdělání v gastronomickém oboru, po chvíli praxe můžeš začít podnikat a splnit si své sny o vlastním podniku.

 

Co budu umět?


  • Naučíš se připravovat a vařit česká i zahraniční jídla
  • Budeš se orientovat v sortimentu potravin i nápojů
  • Zvládneš posoudit kvalitu surovin i nápojů
  • Ovládneš techniky obsluhy hostů, vyúčtování i kalkulace jídel
  • Naučíš se další dovednosti, podle toho, jaké zvolíš kurzy

Jaké si udělám certifikace?


  • Kurz studené kuchyně
  • Baristický kurz – příprava espressa a cappuccina, latte art
  • Barmanský kurz – základní
  • Barmanský kurz – flair
  • Sommelierský kurz
 

Je to obor pro tebe?

Tak se podívej, jak se na něj můžeš dostat


Jak probíhají přijímačky