Cukrář
Vždycky ses motala v kuchyni a to hlavně, když se peklo. Nejradši máš, když se o Vánocích peče cukroví a kuchyní se line vůně vanilkových rohlíčků. Chceš dělat práci, do které dáš kus sebe a nápadů máš na rozdávání. Jestli ses v předchozích řádcích poznala, bude tenhle obor to pravé ořechové.
Pokud by tě bavilo dělat radost malým i velkým, přihlas se na tenhle obor a my tě naučíme, jak dělat dorty, zákusky i dezerty nad kterými se sbíhají sliny!
Zdravotní způsobilost se řídí nařízením vlády 211/2010 Sb. v platném znění
KÓD OBORU
29-54-H/01
ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Cukrář
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední odborné s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška - výuční list
DÉLKA STUDIA
3
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkouška se nekoná
POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
30
Proč studovat právě tento obor?
Moderní vybavení
K dispozici máme moderní stroje a zařízení, se kterým se naučíš pracovat – budeš vědět jak a kdy je použít, když budeš chtít vytvořit něco unikátního.
Veď vlastní podnik
Je tvým snem si založit si cukrárnu nebo kavárnu? Tenhle obor ti to umožní.
Budeš umět co málokdo
Naučíš se i vytvářet a zdobit dorty, péct chráněné regionální koláčky a spoustu dalších zákusků.
Krásná sladká práce
Každý tvůj výrobek bude malé umělecké dílo, které bude rozdávat radost a potěšení.
Kvalitně a pečlivě
U nás stavíme cukrařinu na tradičních metodách a postupech – nenahrazujeme suroviny abychom ušetřili. Poctivé cukrářství tak, jak si ho pamatuješ z dětství.
Buď vyhlášená v celém okolí
Když zákazníkům, kamarádům a rodině chutnají tvé výrobky, je to jeden z nejlepších pocitů pod sluncem.
Popusť uzdu fantazii
S tímhle oborem můžeš naplno využít svou kreativitu – tady se jí meze nekladou.
Kde se uplatníš
Založ si třeba vlastní cukrárnu a peč ty nejvyhlášenější větrníky široko daleko. Nebo se nech zaměstnat a vypracuj se na mistrovou.
Uplatníš se v cukrárnách nebo kavárnách, pro které můžeš péct dorty a dělat zákusky. Práci najdeš také v restauracích a hotelích, které v dnešní době chtějí mít svého šikovného cukráře.
Nebo si založ živnost a můžeš připravovat třeba sladké bary na svatby a oslavy – cupcake, cheesecake nebo čokoládové pěny a panna cotta – svatebčané a oslavenci tě budou zbožňovat!
Co budu umět?
Jaké si udělám certifikace?
Co říkají naši studenti?
Vendula Zajíčková
Absolvent oboru Cukrář
Po vystudování SŠ gastronomie a farmářství Jeseník jsem působila v Praze jako šéfcukrářka. Cukrařina se stala mým životním štěstím, osudem i radostí. Rozhodla jsem se založit si vlastní firmu. Již několik let pracuji jako živnostník ve vlastní cukrárně v Černé Vodě.